Geografien i mitt liv er alarmerende | Podcast

Geografien i mitt liv er alarmerende | Podcast

Geografien i mitt liv er alarmerende | Podcast
 
Nama Jafari: Hvert ord du leser her, er skrevet i en overgangstilstand av bevissthet mellom våkenhet og søvn. Hver tone du lytter til her, har blitt komponert under overgangstilstanden av bevissthet mellom våkenhet og søvn. Tankene mine er påvirket av delirianter; En gruppe hallusinogener som antagoniserer funksjonen til acetylkolinreseptorer. Som om de selv i lave doser har en sterk hallusinogene effekt. Å lytte til denne lydfilen har samme effekt som å bruke delirianter. Delirianter skiller seg fra andre hallusinogener som psykoaktive og dissosiative stoffer. I motsetning til andre, intensiverer eller undertrykker ikke delirianter bevissthet. De manipulerer bevisstheten.
Mine lyddelirianter manipulerer selvbevissthet og den resulterende hallusinasjonen er dyp og ekte. I motsetning til hallusinasjoner indusert av psykoaktive eller dissosiative stoffer, ligner hallusinasjon indusert ved å lytte til min lydmiks en sann drøm. Det betyr at før full hallusinasjon oppnås, blir effektene realisert av forskjellige sanser og varsler personen om å oppleve hallusinasjon. Hvis jeg blir kvitt demonene mine, vil jeg miste englene mine.
……………………..
| Geografien i mitt liv er alarmerende | Dikt |

To silkeormer har laget kokongene sine i ansiktet mitt
Jeg ser på dem om natten når de er distrahert
høyt, høyt gråter de
De forvandler seg fra sorgfull til sorgfull, fra sorgfull til vanlig, fra vanlig til ødelagt
De forvandles til vintervind som bærer sår
De slipper sårene, og jeg, fra dypet av kroppens gravplass, husker at innenfor dagens rynker, forverres vennene mine på bunnen av fengslene
Jeg husker formen til en kvinne, hvis blod i ansiktet hennes ble spredt på gatens bitumen i antidiktaturprotester, som duften av en hyasint
Jeg husker at krigen var menneskers død.
Jeg husker og blir kald
Og de illeluktende hellige versene, spre den dissekerte klumpen i halsen min over de grå skogene
Jeg kom tilbake til de to silkeormene som har laget kokongene sine i ansiktet mitt
Jeg blunker og tømmer tankene mine som var i ferd med å falle fra hverandre på grunn av det enorme antallet minner, så jeg kan begynne på nytt
Fra skrapmetaller, datakoder, tynne senger
Fra seilskutene, hvite byer med klynger av blomster
Fra hjerteverk, musikalske noter strømmer på klutene
Fra min gravstein der det står skrevet, var livet skremmende.

……………………..

| Samtale |

Som forfatter og direktør for dette podcastlaboratoriet beundrer jeg den moderne rapmusikken. Personen som presenterer seg selv i denne episoden, kjenner innholdet i rapmusikk, poesi og tekster, samt melodi og rytme. Bak hvert trinn i produksjonen og gjennomføringen av musikken og videoene hans, er det en ny idé. Stykkene han har komponert engasjerer sinnet. Rapmusikken for min ånd er som presise geometriske former, modig og med lyse og mørke farger. Rapmusikk gjenspeiler hverdagen, og vi må svare på oppfordringen fra hverdagen vår.
Wayra Taqui Rosas snakker om rapmusikken sin og livet hans.
Lytt til Wayra!
……………………..
Podcast Nr: 26
Geografien i mitt liv er alarmerende
Forfatter og Regi: Nama Jafari
Diktleser: Ida-Sofie Solberg Stryken
Gjest: Wayra Taqui Rosas
Stemmen i lydmiks: Malin Rojahn Olafsen
Cover design: Nama Jafari
Mix and adjusting the sound: Nama Jafari
Oversettelse: Poopak Jamshidi, Lise Eriksen Merethe
Støttet av Kulturrådet
……………………..