En Ettermiddag, Før Natten, På Tidspunktet For Jomfrudommen Til Såret | Podcast

En Ettermiddag, Før Natten, På Tidspunktet For Jomfrudommen Til Såret | Podcast

En ettermiddag, før natten, på tidspunktet for jomfrudommen til såret | Podcast

Nama Jafari: Junidagene gikk, fruktløse og tomme, uten å ta hensyn til tiden, uten å se på venstreorienterte europeiske menn og kvinner som kalte meg fascistisk og rasist, uten å lese eller skrive, uten å sjekke kryptovalutaprisene. Jeg er fengslet i min sinns celle. Diktene mine går gjennom hjernens korridorer og brister sakte i øynene til publikum. Ordene setter sine skarpe spisser inn i kroppen min for å etterlate et sår eller blåmerke.
Folk som ikke føler smerten, burde skamme seg over folk som har det vondt. Jeg derimot, ved å gi mening til en dyp tristhet, bryter kroppen min av uro. Jeg hater novellene og livet mitt har vært fylt med noveller.
Hun så på meg og sa: Vet du hvor smerten din kommer fra? Du tenker for mye på tingene, bør du ikke.
Jeg var ensomhetsnotatene til en filmskaper som manglet en arbeidsprøve, i juni. Jeg, jeg som hater folk flest. Som oftest ser jeg på menneskene, og finner ikke noe i dem å like. Jeg, som om en ettermiddag, før natt, på tidspunktet for jomfrudommen til såret, har kommet tilbake. Frem til slutten av livet mitt vil det bare spilles én musikk i ørene mine, sårets musikk.
……………………..
| Samtale |

Vår eksistens ville vært verdiløs hvis vi ikke skriver og snakker om smerte, ensomhet og innvendinger. Det sto 2 glass whisky på bordet, da jeg tenkte at en forfatter ikke dør, vi erstatter hverandre. Vi formerer oss, fra en stemme til en annen stemme, fra et ord til et annet ord, fra en bok til en annen bok, fra en sjel til en annen sjel, fra et sinn til et annet sinn. Ingen kan stoppe oss. Gjesten min er en talentfull forfatter som har skrevet mange filmmanus, poesi, prosa, essays og bøker. Hun har et kreativt sinn og jevn og tiltalende skrivestil. Hver av bokstavene, ordene, setningene og avsnittene engasjerer lesernes sinn. Min gjest er Hilde Susan Jægtnes. Skriftene hennes har sin egen identitet. På slutten av denne podkastepisoden leser Hilde fra tredje kapittel av “Styggskrift”.

……………………..
Podcast Nr: 28
En ettermiddag, før natten, på tidspunktet for jomfrudommen til såret
Forfatter og Regi: Nama Jafari
Gjest: Hilde Susan Jægtnes
Stemmen i lydmiks 1: Trond Kristiansen
Stemmen i lydmiks 2: Annette Poulsen
Cover design: Nama Jafari
Mix and adjusting the sound: Nama Jafari
Oversettelse: Poopak Jamshidi, Lise Eriksen Merethe
Støttet av Kulturrådet
……………………..