Kvinne, Livet, Friheten! | Podcast

Kvinne, Livet, Friheten! | Podcast

Kvinne, Livet, Friheten! | Podcast

Nama Jafari: I mine øyne begynte det å regne kraftig. Jeg hadde åpnet armene for kulene.
Blod, lene seg tilbake, i år med venting
Blod, lyden av nordlige fugler som faller i halsen min
Blod, på leting etter liket ditt
Blod, mens du puster, er våken. Blod, timene som gikk i sorg
Blod, hadde dekket meg
Blod, brakte smerte, smerte
Blod, i smugene i byen
I spennet av blod og gater, som blikket mitt lignet på, i smaken av en kvinnes bryst under ild, hvor salt lå med sårene mine
Hey hjerte! Hey mitt hjerte som ser massemordene i september
Hey hår! Hey håret mitt som danset i vinden i sekundene, i gråtens tid
Hey kroppen! Hey kroppen min som ikke hadde et hjemland, verken en koffert eller fødselsattest
Jeg er lyden av herjede kropper om natten, om dagen, i blodet, på gatene, i ansiktet, i såret, i massemordene.
Jeg er ånden til brusende elver om natten, om dagen, i blodet, på gatene, i ansiktet, i såret, i massemordene.
Ikke sov! Det er på tide å være våken!
……………………..

| Samtale |

Det var i form av et rom, når reinflokkene passerte, kunne vi se utseendet av fargerike og bevegelige lys på nattehimmelen, når den nådde de øvre lagene av jordens atmosfære ble denne lyden registrert. Min gjest i denne podkastepisoden er Synnøve Persen, en norsk samisk kunstner, forfatter og aktivist som har spilt en innflytelsesrik rolle i å bringe samisk identitet til samtidskunsten. Hun er to ganger nominert til Nordisk råds litteraturpris for samisk språkområde for sin diktning. Som maler og poet bruker Synnøve Sápmi-landskapet i Nord-Norge som en metafor for å representere sin hjemlige kultur. Hun har sagt at det naturlige landskapet inspirerer henne til å fortelle historien sin. Synnøve leser et av diktene sine i begynnelsen av denne episoden.
……………………..
Podcast Nr: 31
Kvinne, Livet, Friheten!
Forfatter og Regi: Nama Jafari
Gjest: Synnøve Persen
Stemmen i lydmiks 1: Annette Poulsen
Stemmen i lydmiks 2: Trond Kristiansen
Cover design: Nama Jafari
Mix and adjusting the sound: Nama Jafari
Oversettelse: Poopak Jamshidi, Lise Eriksen Merethe
Støttet av Kulturrådet
……………………..