Strukturelt motiv, langs hjertets musikalske figur | Podcast

Strukturelt motiv, langs hjertets musikalske figur | Podcast

Strukturelt motiv, langs hjertets musikalske figur | Podcast

Nama Jafari:
En: Morgengryets engstelse
Jeg reiser mye i meg selv, og starter revolusjonært opprør innenfra
Småfuglenes sesongtrekk stammer fra meg
Stønnen fra innsjøene, bærende sanger fra de døde, har sitt opphav i meg
Pikenes natt oppvåkning i skyenes dirrende armer har sitt utspring i meg
Og guttenes skrifter i grått, på tidspunktet for å tygge nye former i poesi, har sitt opphav i meg
 
To: Sprukket sår
Lysten til hvilken hest var du, på gata?
Latteren av hvilken vind var du, i sår hals?
Fra hvilket bart land kom du til sløret som dekket hjertet?
 
Tre: Komplikasjoner ved å puste
Jeg reiser mye i meg selv, og starter revolusjonært opprør innenfra
Når navnet ditt er gjenklang, i fryktens kilder
I frosten av utslitte ledd
I de varme årer som drukner i lagunen
I helvete da en drøm ble brutt av beskrivelsen av skjønnhet
Så, bli med meg!
Kom og se ikke på havet som ikke samtykker til den fargede hudengelen
Kom, kom med meg og reis i deg selv, begynn revolusjonært opprør, mens livet smelter i huden

……………………..

| Samtale |

Jeg sto i røyken av hasj og øl, på en bitteliten øy ved munningen av Bjungnfjorden, vest for bygda Uthaug, på toppen av Kjeungskjær Fyr da denne podcast-episoden ble produsert. Måkelyden sa at fyret ble bygget i 1880, og før det ble automatisert, bodde fyrvokteren og familien hans i de nedre etasjene av bygningen. I røyken av hasj og øl, på toppen av det 17,5 meter høye fyret, laget av stein med et åttekantet tårn, malt i rødt, mens det hvite, røde eller grønne lyset, okkulterer en gang hvert 6. sekund, Jeg introduserer gjesten til denne episoden som: en talentfull forfatter som vet hva som er hensikten med å skrive, kjenner formen og bøkene hans har sterk historiestruktur. Min gjest er Johan Mjønes. Hør på Johan!
……………………..
Podcast Nr: 32
Strukturelt motiv, langs hjertets musikalske figur
Forfatter og Regi: Nama Jafari
Gjest: Johan Mjønes
Stemmen i lydmiks 1: Annette Poulsen
Stemmen i lydmiks 2: Trond Kristiansen
Cover design: Nama Jafari
Mix and adjusting the sound: Nama Jafari
Oversettelse: Poopak Jamshidi, Lise Eriksen Merethe
Støttet av Kulturrådet
……………………..