Ordenes åre i kroppen | Podcast

Ordenes åre i kroppen | Podcast

Nama Jafari:
Hey årer mine! Hva gjør du med blodet på de triste søndagene?
Hey hjort som er tatovert på kroppen min! Til hvilken by bærer du de bleke dagene?
Jeg så vindens skremmende ansikt i dets nakne blås, da jeg var en flytende ånd i det skjulte opprøret på verdens veier.
Jeg, jeg var dødsrepublikkens barn da de skitne stønn av angst veltet over de brennende sengene.
Si at de tåkete kamrene sakte blir svarte i vinduets mørke!
Si at den bitre tumulten etter den bitre tumulten råtner i et hjørne!
Si at tusenvis av hulrom i hjertet blir til blå sommerfugler, i glemselens uskarphet!
Si at her, at du rusler er vinter, det er natt!
Der, hvor jeg rusler, er det rom ødelagt av opium, og det er en engel nedsunket i melodien av triste bjeller.
Hold meg, på tidspunktet for mykhet i brystene, på tidspunktet for et plutselig skrik i søvne
Syng i mine sår, mine sår som er tilsmusset av alkohol, av høsthøyden
Fortsett til slutten!
Fortsett!
Disse ordene vil ikke huske plagene
Disse ordene vil ikke huske nytteløsheten
Disse ordene vil ikke huske ødeleggelsene

……………………..

| Samtale |

«Bymetroenes eksteriør og interiør var inspirert av kubisme», mens denne setningen snurret i hodet mitt i form av såpebobler, håndfingre, kjønnsorganer og alfabet, forlot T-banen Østerås stasjon mot Vestli stasjon. T-banen gikk gjennom forskjellige Oslo-stasjoner som denne podcasten ble produsert. Hver gang jeg skriver, komponerer et dikt eller spiller inn en lyd, kjenner jeg et negativt trykk i brystet som forsterkes mens jeg puster inn og strekker brystet. Det er dette negative trykket som returnerer blodet fra organene mine til hjertet mitt for å låse sammen ordene og skape skjemaene. Nå ble T-banen, stasjonen og hjertet slått sammen i et ekte rom, og jeg illustrerte tankene mine ved å bruke geometriske former fra forskjellige vinkler. Det første bildet var imidlertid denne episodens gjest. For å introdusere gjesten min, bør jeg si: Hun er en forfatter og skuespiller. Hun kjenner godt til ulike synsvinkler, design, form, innhold og hvordan man kan skape en kompleks og utfordrende historie. Hun er en talentfull og kreativ forfatter og skuespiller.
Min gjest er Gine Cornelia Kjeserund Pedersen. Lytt til henne og deler av boken hennes.

……………………..
Podcast Nr: 33
Ordenes åre i kroppen
Forfatter og Regi: Nama Jafari
Gjest: Gine Cornelia Pedersen
Stemmen i lydmiks 1: Annette Poulsen
Stemmen i lydmiks 2: Trond Kristiansen
Cover design: Nama Jafari
Mix and adjusting the sound: Nama Jafari
Oversettelse: Poopak Jamshidi, Lise Eriksen Merethe
Støttet av Kulturrådet
……………………..