Sansedata Etter Dannelse Av Kroppen | Podcast

Sansedata Etter Dannelse Av Kroppen | Podcast

Sansedata etter dannelse av kroppen | Podcast 


Nama Jafari:
Det var høst og kveld
Og pusten min steg ikke
Døden brølte som en hest
Samlingen av spøkelser begynte å gråte i hjertet mitt
Et gammelt pistasjtre hadde vokst i øynene mine
I mine øyne falt stjernene ned fra himmelen og forsvant i neste rom
I mine øyne var det skoger fulle av sårede hjort
I mine øyne
Et øyeblikk danset sufiene fra Konya for Rumi.
Så ville de komme og danse for deg
For deg som er i det dunkle hjørnet av de gamle versjonene av boken
med cannabis og meskalin
Du var den samme armenske kvinnen i buen til Jerusalem-moskeen som ble spilt i form av Guds fjerde engel i hiphop-musikk.
Å, i en puls som ikke slår
Å, i de mange dagene som går
Å, i de golde dager, her
De blir aldri fortiden
Å bli i fortiden som ikke er mer enn to eller tre uker!
Pusten min steg ikke
Det var høst og kveld
Og grenene på et gammelt pistasjtre som stakk ut av øynene mine
De pleide å si: En person er alene på to bein.
……………………..
| Samtale |
Enhver stemme har et bilde, og ethvert bilde har en stemme!
Jeg sto på en balkong i en leilighet i Markveien 60, 0550 Oslo, klemte kjæresten min bakfra og så på brystene hennes som lignet et surealistisk stykke, da jeg tenkte på min første setning i denne skriften. Sa jeg plutselig: Stillhet eksisterer ikke. Det jeg tror er stillhet, er faktisk fylt med tilfeldige lyder, ord som kommer ut av folks munn, henders bevegelser, øyne som stirrer, sammenfiltrede kjønnsorganer, puster ut før du puster dypt. Sats* etter sats. Det er fra lyder at man kan lage tre solokonserter for ordene. Jeg kunne høre vinden bevege gjenstandene. Langs bevegelsen og mens regndråpene traff taket, tok jeg opp denne podcasten. Min gjest er en kreativ poet og forfatter som har startet sitt arbeid i 2015 med en diktsamling. Atle Håland ble født 24. desember 1985. Lytt til Han og hør en del av boken hans.

*I klassik musikk er ein sats ein mindre, avslutta del av eit større verk i fleire delar, som til dømes ein sonate, suite, eller ein symfoni.
……………………..
Podcast Nr: 34
Sansedata etter dannelse av kroppen
Forfatter og Regi: Nama Jafari
Diktleser: Ida-Sofie Solberg Stryken
Gjest: Atle Håland
Stemmen i lydmiks: Malin Rojahn Olafsen
Cover design: Nama Jafari
Mix and adjusting the sound: Nama Jafari
Oversettelse: Poopak Jamshidi, Lise Eriksen Merethe
Støttet av Kulturrådet
……………………..