Anosognosi | Podkast

Anosognosi | Podkast

Nama Jafari:
Det var midt på vinteren, jeg skulle på jobb, da jeg gikk av trikken på Nationaltheatret stasjon i Oslo tenkte jeg: noen mareritt er det vi vil ha, men vi kan ikke si det til noen. Forventningene har endret seg. I disse dager, i øyeblikket av fritid eller kjedsomhet, venter vi på folk som bor i mobiltelefonene våre.

Min gjest på denne podcasten er sakprosaforfatter Bår Stenvik.
I begynnelsen av denne podcasten leser Bår Stenvik oss et utdrag fra boken sin.

……………………..
*Anosognosi er en tilstand hvor en person lider under manglende evne til å erkjenne et handikapp, som følge av en hjerneskade. Dette kan manifesteres ved uttalte funksjonsforstyrrelser, som f.eks. blindhet eller lammelse. Tilstanden ble første gang beskrevet av nevrologen Joseph Babinski i 1914, men lite har blitt senere oppdaget innenfor dette området siden dets første beskrivelse. Etymologisk er ordet bygd opp av de greske ordene “nosos” sykdom og “gnosis” erkjennelse.

……………………..

Podcast Nr: 46
Anosognosi
Forfatter og Regi: Nama Jafari

Gjest: Bår Stenvik

Stemmen i lydmiks: Malin Rojahn Olafsen

Cover design: Nama Jafari

Mix and adjusting the sound: Nama Jafari

Oversettelse: Poopak Jamshidi, Lise Eriksen Merethe

I samarbeid med Oslo kommune