Kaleidoskop | Podcast

Kaleidoskop | Podcast

Kaleidoskop | Podcast
Nama Jafari:
Det var 24. april og vinden blåste gjennom håret ditt. Havet var fullt av glans og skjønnhet ved soloppgang, og månen sang midt i små klagesanger om natten. Det nevnes ikke lenger psykiske problemer, og spørsmålet er bare når vil jeg falle fra hverandre? Sengen min er full av bøker som jeg har lest halvveis og så lagt fra meg.
Ufullstendighet sitter i meg. Jeg tenker på hva som kan gjøres mot livets gale rus og verdens vanvittige galskap.

Det var 24. april og vinden blåste gjennom håret ditt, og for å finne ro holdt jeg meg unna meningsløse argumenter med andre og fordypet meg i favorittbøkene mine, kino og kunst.
………………

| Samtale |

Det var 24. april og jeg kjørte fra Kolsås til Østhorn da jeg lagde denne podcasten.
Min gjest på denne podcasten er Ingrid Melwald Hoferdahl. Hun er forfatter og oversetter. Ingrid ga ut sin første bok i 2013. Hør huns ord.
………………

*Kaleidoskopet er et optisk instrument og et leketøy. Det besto opprinnelig av en spesielt konstruert speildel og et større antall fargede biter av tre eller plast. Nyere varianter gir samme type effekt, men er annerledes utformet.
Speilene er spesielt tilskåret og tilpasset slik at en ser et heksagon ved å titte i den ene enden. De fargede bitene kan ristes på slik at de sprer seg i stadig nye mønstre. Et felt av skopet viser egentlig bare en vinkel på 60 grader i den andre enden. På grunn av speileffektene vil en se en snøkrystallformet sekstakket stjerne.
……………………..

Podcast Nr: 49
Kaleidoskop
Forfatter og Regi: Nama Jafari

Gjest: ingrid melfald hafredal

Stemmen i lydmiks: Malin Rojahn Olafsen

Cover design: Nama Jafari

Mix and adjusting the sound: Nama Jafari

Oversettelse: Poopak Jamshidi, Lise Eriksen Merethe

I samarbeid med Oslo kommune